Lehel úti óvoda

Lehel úti óvoda bemutatása

 

A Lehel úti óvoda a város szívében, a forgalomtól elzártan, jól megközelíthető helyen, kertes házak ölében fekszik. Az emeletes épület 2011 óta funkcionál óvodaként. Jelenleg hét csoportszoba, egy tornaszoba és egy fejlesztő szoba áll rendelkezésre, hogy megszervezzük a gyermekek egészséges és biztonságot nyújtó óvodai életét. A csoportszobák világosak, természetes anyagokból készült tárgyakkal, játékokkal berendezve várják a gyermekeket.

Óvodánk tágas udvara a gyermekek játéktevékenységéhez ideális. Két, jól elkülönülő részből áll, ami a kisebb és nagyobb gyerekek eltérő mozgásigényéből fakadóan megkönnyíti a szabad mozgás lehetőségének kiszélesítését az egyéni és az életkori sajátosságok tükrében. Mindkét udvaron térkövezett zsibongó található. Az udvari játékeszközök változatos tevékenységet nyújtanak, és a gyermekek szabad mozgásigényét biztosítják.

Fontosnak tartjuk, hogy a mindennapi testi- lelki edzés lehetőségével fejlesszük óvodásaink erőnlétét, alkalmazkodóképességének fejlődősét, testi harmóniájának kialakulását. Feladatunk a tudás és siker esélyével felkészíteni őket az életre.

A mély természetszeretet kialakítására törekszünk, mert azt gondoljuk a környezetüket megismerni vágyó gyermekekből válnak hagyománytisztelő, elkötelezett, környezettudatos felnőttek. Célunk, hogy a hozzánk járó kisgyermekek szeressenek óvodába járni, ott érezzék biztonságban magukat. Igyekszünk számukra boldog, nyugodt tevékenységekben és tapasztalatokban gazdag kisgyermekkor biztosítani.